Välj en sida
Foto: ACT

ARCTIC CIRCLE RACE

LONG

26 JUNI 2021

 

Terrängloppet mitt på fjället!  Du blir utflugen med helikopter 2,7 mil in i vildmarken och får springa i högalpin miljö tillbaka till civilisationen. Ta chansen att uppleva den mäktiga natur och frihetskänsla som infinner sig i detta lopp under en tid på året som bjuder på mycket varierad terräng och en del inslag av snö.

 

ARCTIC CIRCLE RACE – LONG EDITION 2021

Går av stapeln 26 Juni klockan 12.00
Flyg till start som är i närheten av sjön Mavasjaure södra strand. Därifrån springer du 27 kilometer till mål vid Guoledis, en parkering vi Silvervägens högsta punkt. Målområdet vid området Guoledis är både utgångspunkt för flygning ut och målgång. Terrängen är tuff med långa både utförs och uppförs sträckor. Loppet följer till största del vandringsleden och väl markerad.
Startavgift inklusive helikoptertransfer 1800:-

ARCTIC AIR

Flyger ut alla deltagare från parkeringen vid Guoledis till starten i närheten av sjön Mavasjaures södra strand.
Starten går i olika klasser/startgrupp och flygordningen sätt utifrån din startgrupp.

BANAN

Banan är ca 27 km, den består av varierande terräng med stenhällar, spångar och mindre stigar där det gäller att placera fötterna rätt. Banan är utstakad med distansinformation varje kilometer och skyltad där det finns vägval. 
Sträckningen är kuperad som du ser på höjdprofilen här intill.

KLASSINDELNING

Startfältet delas in i fyra klasser. Herr tävling, dam tävling, herr motion, dam motion. Du väljer vilken klass du deltar i vid bokningen.
Tävlingsklasserna startar först med herrarna i spetsen med preliminär starttid 12.00. Det kommer vara ett tidsspann mellan klasserna och turordningen för utflygning till start går samma ordning som starterna. Du får detaljerad information i din bokningsbekräftelse.
Prisutdelning för tävlingsklasserna sker vid målgången ca 1 timme efter att 3:e plats i damernas tävlingsklass gått i mål. Samtliga deltagare får ACR medalj.

INCHECKNING

Incheckning, parkering, startplats för helikopter och målgång sker på parkeringen Guoledis,13 mil nordväst om Arjeplog längs väg 95.

Naturrastplats Guoledis

Bilder från ARCTIC CIRCLE RACE – MIDNIGHT RUN 2019

Som nu övergår till Arctic Circle Race – LONG. 27 kilometer magisk vildmark.