Välj en sida
Foto: ACT

ARCTIC CIRCLE RACE

RUN THROUGH THE WILD

15 AUGUSTI 2020

Arctic Circle Race är terrängloppet mitt på fjället! Du blir utflugen med helikopter 1,7 mil in i vildmarken och får springa längs polcirkeln tillbaka till civilisationen. Ta chansen att uppleva den mäktiga natur och frihetskänsla som infinner sig i detta lopp.

Allt om vår åtgärder gällande Coronaviruset

Allmän uppmaning
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar alla deltagare att göra det samma. Håll avstånd till varandra, noggrann hygien och deltag inte om du känner symptom.

Registrering
Vid registreringen håller vi långt avstånd i kön och personal plockar fram din nummerlapp.
Har du vandrat till start så får du din nummerlapp vi starten.

Timing och dagsprogram
Ursprungsplanen var att loppet startar klassvis. För att undvika folksamling så kommer vi att organisera efter löpande start. Det innebär att så fort ni landat på startplatsen värmer ni upp och börjar sedan löpa. Nästa grupp börjar flyga ut ca 30 minuter efter sista flygningen i föregående grupp. På så vis undviker vi folksamlingar i alla led. Efter målgång ber vi er lämna området så snart som möjligt.  VIKTIGT! UPPDATERADE TIDER FÖR FLYGNING HÄR!

Helikopter
I helikoptern används inte headsetet utan det som gäller är munskydd och hörselproppar. Den utrustningen är varje deltagare skyldig att ta med. Soptunna finns vid start för att lämna engångsskydd. Dela helikopter och spring med ert sällskap/bekanta. Om ni är ett sällskap som tillhör olika klasser eller startgrupper, utgå i från den deltagare som har tidigaste tiden.  Möjligheten att vandra till startplatsen finns. Meddela personalen som lastar helikoptern vilka ni vill åka med. Det ryms 6 respektive 4 passagerare ombord. 
Är du ensam eller om ni är färre än en fullastad helikopter kommer ni att få dela med andra personer. Dock erbjuder vi självklart möjligheten att flyga ensam mot en kostnad. Det är varje deltagares val och ansvar när man väljer att kliva ombord på helikoptern. Handsprit finns tillgängligt och munskydd är obligatoriskt i helikoptern.

 

Folksamlingar
Undvik att bilda folksamlingar. Vid registrering, vid helikopterplattan, vid startplatsen, vid vätskekontrollen och vid målgången. HÅLL AVSTÅNDET!

Vätskekontroll
Efter ca 10 km har vi en omtalad och beryktad vätskekontroll. Här finns mycket mer än bara vätska. En hel del att tugga på och massor med glada hejarop. HÅLL AVSTÅNDET!

Målgång
Vi vet först när samtliga tävlingsdeltagare är i mål vem som vinner. Vi kommer inte att hålla någon prisutdelning med självklart får alla medalj. Vi uppmanar att inte bilda folksamling i målfållan. Det är såklart trevligt att reflektera om sina och andras insatser men gör det med gott avstånd mellan varandra. Eventuella värmande plagg som används vid uppvärmning vid start skickas med helikopter ner till målet och återfinns där.

 

 

VANDRA TILL START

Vill Du vandra till startplatsen? Se och njuta litet mer av fjällområdet? Inför Arctic Circle Race lördag 15 augusti 2020 erbjuder vi gemensam vandring till start. Sträckan är 16 km. Själv loppet dagen efter är 17,2 km till Polcirkelns målområde. Vi vandrar i ett lugnt tempo, start kl. 09:00 den 14 augusti. Middag serveras utomhus.

Detta ingår i vårt paketpris 900 kr inkl. moms:
-Vandring med guide till Guijaure.
-Middag utomhus (grillad renstek alt. älgkalv, matig bönsallad, ostsallad och kaffe/te/blåbärsefterrätt + dryck).
-Tältplats.
-Din märkta packning/ryggsäck åker med helikopter till målområdet nästa dag.
-Karta och informationsblad om området.
Anmälan görs senast två dagar innan: maria@midsommarudden.se eller på telefon 070 3500555.
Extra: Det finns 6 st. sovplatser i stuga med tillägg tba kr/p (2-bäddsrum).
För Dig som endast vill ha middag: 400 kr.
Du kan även välja att delta på denna vandring och flyga tillbaka på Lördagen istället för att delta i löptävlingen. Kostnad 600 kr.

 ARCTIC AIR

Flyger ut alla deltagare från Camp polcirkeln till starten vid Guijaure!
Du kan välja att anmäla dig med eller utan helikoptertransfer. Väljer du utan kan du vandra till start.
Starten fördelas på fyra klasser/startgrupper och flygordningen sätt utifrån din startgrupp.

NYHET Som publik kan ni köpa rundflygning om ca 10 minuters turer för 600 kr. Tillgängligt efter att alla deltagare är utflugna. Upplev loppet från luften!

BANAN

Banan är ca 17,2 km, den består av varierande terräng med stenhällar, spångar och mindre stigar där det gäller att placera fötterna rätt. Banan är utstakad med distansinformation varje kilometer och skyltad där det finns vägval.
Starten är 690 m.ö.h, högsta punkten är 805 m.ö.h och mål är 480 m.ö.h. Sista 4 km av banan är ganska brant utför som du ser på höjdprofilen här intill.

KLASSINDELNING

Startfältet delas in i fyra klasser. Herr tävling, dam tävling, herr motion, dam motion. Du väljer vilken klass du deltar i vid bokningen. Samtliga deltagare får ACR medalj.

På grund av covid-19 så kommer vi att tillämpa löpande start. Läs mer under ”Allt om våra åtgärder gällande Corona” här ovan.

ARCTIC CIRCLE RACE 2020

Går av stapeln Lördag den 15 Augusti. Första start ca 08:00. Sista start ca 16:00. Löpande start under hela dagen.
Flyg eller vandra till start och spring längs med polcirkeln från start till mål över öppet fjällandskap!
Loppet går längs en stig men terrängen är kuperad och tuff.
Startavgift 1000:-
Startavgift inklusive helikoptertransfer 1600:-

Bokningen stänger 15 Juli
Max antal 300 personer

INCHECKNING

Incheckning, parkering, startplats för helikopter och målgång sker på Camp Polcirkeln, 10 mil nordväst om Arjeplog längs väg 95.

Camp Polcirkeln
Polcirkeln 3
938 94 Arjeplog